Noile restricții adoptate de Guvern

Guvernul a adoptat noi restricţii pentru limitarea epidemiei provocate de coronavirus.

Adăugat: 26 Martie 2021
Ultima actualizare:26 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a adoptat joi seara noi restricţii pentru limitarea epidemiei provocate de coronavirus.

Astfel, în zonele unde incidenţa este mai mare de patru cazuri la mia de locuitori circulaţia persoanelor în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică ce va face până la ora 20:00 şi nu până la 22:00 cum este acum.

Tot în aceste zile magazinele se va închide la ora 18:00.

Când rata de infectare depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori aceste restricţii se vor aplica toată săptămâna.

Totodată, guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulaţia în noaptea de Înviere.

Guvernul a stabilit ca circulaţia cetăţenilor să se facă până la ora 20:00 şi magazinele să se închidă la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în zonele unde rata de infectare este mai mare de 4 la mia de locuitori. În cazul zonelor cu o incidenţă mai mare de 7,5 la mia de locuitori aceste restricţii se vor aplica în toate zilele săptămânii.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat şi ce decizii s-au luat în legătură cu circulaţia cetăţenilor în zilele sărbătorilor religioase.

Raed Arafat: Pentru noaptea de 27.03 spre 28:03, adică sâmbătă şi duminică, măsura va fi extinsă până la ora 22:00, pentru persoanele care vor participa şi se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah. Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20:00 până la 02:00 ,pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase care sunt ocazionate cu sărbătorirea Paştelui Catolic.

Raed Arafat a mai spus că şi pentru Paştele Ortodox va fi permisă circulaţia persoanelor în noaptea Învierii până la ora 2:00.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza