Noile măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus intră în vigoare

De astăzi au intrat în vigoare noile măsuri pentru combaterea pandemiei coronavirus.

Adăugat: 28 Martie 2021
Ultima actualizare:28 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 5.800 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate ieri în ţara noastră, din aproximativ 37.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore.

Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat tot la Bucureşti, 864; au fost anunţate, de asemenea, 162 de decese, iar la terapie intensivă sunt internaţi 1.373 de pacienţi.

A continuat însă şi campania de vaccinare, ieri fiind imunizate peste 58.000 de persoane; s-au înregistrat 138 de reacţii adverse.

De astăzi au intrat în vigoare noile măsuri pentru combaterea pandemiei coronavirus.

Astfel, în zonele unde incidenţa este mai mare de 4 la mia de locuitori circulaţia populaţiei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică se face doar până la ora 20:00.

Tot în aceste zile magazinele se închid la ora 18:00, iar acolo unde arată de infectare depăşeşte 7,5 la mia de locuitori restricţiile se aplică pe parcursul întregii săptămâni. În Bucureşti autorităţile au prevăzut şi alte recomandări pentru evitarea aglomeraţiei în mijloacele de transport în comun, pieţe şi mall-uri.

Alin Stoica, prefectul capitalei: Cu privire la transportul în comun, în primul rând obligativitatea ca toţi călătorii să fie informaţi despre necesitatea de a purta mască. La STB se prevede obligativitatea respectării circuitului de intrare prin uşa din faţă, ieşire pe uşa din spate; urmărirea în timp real a aglomeraţiei; la Metrorex, de asemenea, trebuie urmărită aglomerarea şi călătorii trebuie informaţi şi îndrumaţi, în aşa fel încât să se evite aglomerarea. În marile magazine, de tip mall, se instituie obligativitatea de a se respecta o cotă de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Pentru vaccinare, evident se pot depăşi orele prevăzute pentru deplasarea în afara locuinţei. În pieţe, să folosească la jumătate capacitatea de persoane pe care le pot fi deservi.

Potrivit prefectului Bucureşti, cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

De asemenea, scoaterea animalelor de companie în faţa locuinţei este permisă dacă persoana nu se deplasează în nicio altă parte şi prezintă dovada că locuieşte în imobilul în faţa căruia se află.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza