Noile măsuri fiscale și pachetul achizițiilor publice, adoptate de Guvern

Noi măsuri de relaxare fiscală vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Executivul a adoptat şi pachetul de legi privind achiziţiile publice, care va fi dezbătut de Parlament în regim de urgenţă.

Adăugat: 27 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Guvernul a aprobat astăzi reducerea la 9% a TVA la apa potabilă şi pentru cea destinată irigaţiilor, scăderea impozitului pe dividende de la 16 la 5% şi ridicarea plafonului pentru înregistrarea microîntreprinderilor de la 65 la 100 de mii de euro.

Microîntreprinderile vor beneficia şi de o impozitare diferenţiată în funcţie de numărul de angajaţi.

Astfel, firmele fără niciun angajat vor fi impozitate cu 3%, cele care au un singur angajat cu 2%, iar microîntreprinderile care au doi sau mai mulţi angajaţi cu 1%.

Executivul a aprobat astăzi şi proiectul pachetului legislativ privind achiziţiile publice.

Premierul Victor Ponta a afirmat că pin aceste legi se doreşte îmbunătăţirea infrastructurii din România, dar şi evitarea unor situaţii precum cea de pe tronsonul Sibiu-Orăştie.

"Cazul Orăştie-Sibiu, unde s-a făcut studiu de fezabilitate în 2008, s-a făcut licitaţi în 2010, s-a semnat contractul în 2011 şi acum cei care au făcut toate alea ne ceartă pe noi în 2015, e un caz tipic de poblemă de sistem în achiziţii publice în infrastructură şi îmi doresc foarte mult ca prin aceste legi europene să modificăm acest lucru", a spus Victor Ponta.

Proiectul pachetului de acte normative privind achiziţiile publice va fi transmis în procedură de urgenţă Parlamentului pentru dezbatere şi vot.

VIDEO Discursul premierului în debutul ședinței de GuvernAutor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza