Noii senatori își preiau mandatul

Noii parlamentari au început formalităţile de preluare a mandatelor pentru următoarea perioadă legislativă de patru ani.

Adăugat: 20 Decembrie 2020
Ultima actualizare:20 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Palatul Parlamentului, continuă demersurile pentru constituirea noului legislativ.

Noii senatori sunt aşteptaţi în această dimineaţă pentru îndeplinirea formalităţilor necesare preluării mandatului. Ieri, la centrul de primire deschis pentru preluarea aleşilor votaţi la scrutinul din 6 decembrie, au venit şi viitorii deputaţi.

Ei au completat mai multe documente, au primit o tabletă şi au fost fotografiaţi pentru legitimaţii.

Cu încredere şi emoţie, cu speranţă sau cu propuneri de proiecte de lege, pe care le vor iniţia în actualul mandat parlamentar, aşa au venit la centrul de primire primii deputaţi să îşi îndeplinească formalităţile necesare preluării mandatului.

În cea mai mare sală din Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, a fost organizat un centru de primire, unde aceştia completează documente, depun fişele cu datele personale sau sunt fotografiaţi pentru site-ul Camerei Deputaţilor.

Aleşii primesc mapa deputatului cu informaţii necesare, cartela de vot şi tableta, telefonul de serviciu sau legitimaţia de deputat.

Actualul ministru al muncii, Violeta Alexandru, este deputat PNL la primul mandat. Are mai multe priorităţi legate de expertiză sa pe piaţa muncii.

Violeta Alexandru: Îmi doresc să ne implicăm în discuţiile legate de tot ce înseamnă pachetul de sprijin pentru salariaţi şi pentru angajatori. Sunt completări, modificări pe care vreau să le facem pentru un acces rapid în piaţa muncii, respectiv sprijin pentru cei care oferă locuri de muncă ca să le fie mai uşor să îşi desfăşoare activitatea. Cuvântul de ordine pentru noi va fi modernizare, debirocratizare şi eficientizare.

Fostul primar al sectorului 5 din capitală, Daniel Florea, este ales deputat PSD.

A venit la Parlament însoţit de cei doi copii ai săi. El îşi doreşte ca în actualul mandat să valorifice experienţa de primar.

Daniel Florea: Sunt convins că experienţa de primar îmi va folosi foarte mult în activitatea parlamentară. Cred că am învăţat foarte bine şi cred că acum activitatea mea parlamentară va fi mai eficientă şi mai adaptată realităţilor din România după patru ani de primar.

Printre cei care au mai venit în prima zi pentru a îndeplini formalităţile de preluare a mandatului s-au aflat Dumitru Coarnă, deputat PSD, deputatul USR Adrian Wiener sau deputatul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

Noul parlament este convocat mâine de la ora 12:00 pentru primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în noua legislatură.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza