Noii miniştri îşi preiau portofoliile

Membrii Guvernului urmează să-şi preia rapid portofoliile în această dimineaţă de la foştii şefi ai ministerelor.

Adăugat: 5 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:5 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 Viceprim-ministrul şi ministrul al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a preluat mandatul de la predecesorul său, Vasile Dîncu.

Printre priorităţile acestui mandat se află continuarea investiţiilor în infrastructura locală, construcţia de şcoli, drumuri, sau grădiniţe în vederea asigurării unui pachet minim de servicii pentru cetăţeni. S

Sevil Shhaideh a mai promis ieri la audierile din Parlament că va lua măsuri pentru creşterea cu 20 la sută a salariilor din administraţia publică locală.

Şi la Ministerul Culturii a avut loc schimbul de miniştri, iar deţinătorul de acum al acestui portofoliu, Ionuţ Vulpescu, i-a declarat redactorului RRA, Mihaela Hemis, că va reveni asupra proiectelor începute când a mai fost ministru. 

"Astăzi nu fac comentarii. Mai multe lucruri în scurt timp. Deocamdată sunt lucrurile care ţin de programul de guvernare, el poate fi consultat", a declarat Ionuţ Vulpescu.

 Şi ministrul agriculturii, Petre Daea, a preluat în această dimineaţă, portofoliul agriculturii, dar nu a făcut nicio declaraţie.

Petre Daea a mai ocupat această funcţie şi în Guvernul Adrian Năstase, în anul 2004, iar de-a lungul timpului s-a remarcat prin declaraţii favorabile cultivării organismelor modificate genetic, transmite reporterul RRA, Marilena Frâncu.

UPDATE Membrii Guvernului îşi preiau portofoliile în această dimineaţă de la foştii şefi ai ministerelor.

Florin Iordache, noul ministru al justiţiei, a declarat la sosirea la minister că are ca principal obiectiv întărirea statului de drept şi a încrederii cetăţeanului în actul de justiţie.

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună a transmis un mesaj către magistraţi, să nu uite că mulţi români îşi pun speranţa în sistemul judiciar.  

Şi Carmen Daniela Dan şi-a preluat, în această dimineaţă, portofoliul de ministrul al Afacerilor Interne.

Amintim că aseară noul premier, Sorin Grindeanu le-a cerut membrilor cabinetului să fie pregătiţi pentru şedinţa de guvern de azi.

"Vă rog să faceţi un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât vineri, când vom avea următoarea şedină de guvern, să le prezentaţi.

Premierul a ţinut să mai precizeze că a trecut campania electorală, iar acum guvernul trece la fapte, la aplicarea programului ce a dus la câştigarea alegerilor.

La ora 10.00 este programată o discuţie între seful guvernului, Sorin Grindenu şi fostul premier Dacian Cioloş.

Potrivit declaraţiilor lui Dacian Cioloş va fi o discuţie "aşezată", în care va avea loc predarea-primirea a treburilor executivului.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Atena Teognoste, Marilena Frâncu, Mihaela Helmis
Adăugat:
5 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza