Noii miniștri au depus jurământul. Vezi ce priorități au

Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon au vorbit dimineaţă despre priorităţile lor ca miniştri, după ce au fost nominalizaţi de conducerea PSD.

Adăugat: 12 Septembrie 2017
Ultima actualizare:12 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ceremonia depunerii jurământului
trimite pe mail

Noii miniştri ai apărării şi economiei, Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon, au depus jurământul, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

La scurta ceremonie de învestire de la Palatul Cotroceni au mai fost prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, premierul României şi consilieri prezidenţiali.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a susţinut o alocuţiune, dar le-a urat succes noilor miniştri în îndeplinirea mandatelor.

Mihai Fifor, noul ministru al apărării, deţinea din luna iunie portofoliul economiei, iar Gheorghe Şimon, care a preluat astăzi Ministerul Economiei, este deputat PSD.

Ce priorități au noii miniștri

Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon au vorbit dimineaţă despre priorităţile lor ca miniştri, după ce au fost nominalizaţi de conducerea PSD.

Mihai Fifor consideră că experienţa dobândită în privinţa programelor de înzestrare a armatei vine în urma colaborării foarte bune dintre ministerele apărării şi economiei.

Sunt familiarizat cu problemele care sunt acolo şi eu sper să trecem la treabă şi să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus ca prioritate, înzestrarea armatei române în parteneriat cu Ministerul Economiei, cu industria de apărare românească, industrie care performează şi trebuie să fie principalul furnizor pentru aramata română, a spus Mihai Fifor.

Liderii PSD l-au propus pe Gheorghe Şimon la economie datorită experienţei pe care deputatul social democrat o are în domeniu, el fiind şi vicepreşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare.

Strict pe Ministerul Economiei discutăm, că avem în lucru legea minelor, avem în lucru legea apelor minerale, avem în lucru redevenţele, a susținut Gheorghe Şimon.

Îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare este prioritate clară pentru cei doi miniştri.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza