Noi restricții în București de la miezul nopții

Rata mare de infectare cu coronavirus aduce noi restricţii în Capitală de la miezul nopţii.

Adăugat: 7 Martie 2021
Ultima actualizare:7 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă a avut şedinţă în această dimineaţă şi a stabilit în modul în care se vor face orele în şcoli şi ce activităţi vor fi suspendate în următoarele 14 zile.

De mâine, doar copiii de grădiniţă şi elevii din învăţământul primar vor fi prezenţi fizic la ore, în timp ce doar jumătate dintre elevii din anii terminali vor putea fi în clase.

Predarea în sistemul online rămâne valabilă pentru toţi elevii din ceilalţi ani de studiu.

În această perioadă se pot organiza însă, cu participarea fizică a copiilor, simulările examenelor naţionale şi ale celor pentru anii terminali, evaluările naţionale şi orele remediale pentru toate clasele.

Hotărârea Comitetului municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă restricţionează activitatea restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Ţipişcă.

Mariana Ţipişcă: Este interzisă această activitate în interior, este permisă doar la exterior atunci când este amenajată o terasă cu un acoperiş, un tavan şi un singur perete, cu păstrarea distanţei de 2 metri între mese şi, evident, cu participarea şase persoane la masă dacă sunt din familii diferite. Activitatea în baruri, în cluburi, în discoteci este interzisă, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, cu o singură excepţie, sunt acceptate vânzările de bilete loto.

Tot de mâine se închid pentru public cinematografele, instituţiile de spectacole sau concerte şi se interzice organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Hotărârea Comitetului municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă prevede şi obligativitatea purtării măşti de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spaţiile publice deschise.Autor:
Adriana Leu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza