Noi proteste în Piaţa Universităţii din Capitală

În Capitală, dar şi în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate oamenii s-au mobilizat pe Facebook, la fel ca şi săptămâna trecută.

Adăugat: 29 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 22.00 Între 4 0.000 și 50.000 de oameni au protestat la București împotriva intenției Guvernului de a promova prin ordonanţe de urgenţă graţierea unor deţinuţi şi modificarea codurilor penale.

UPDATE ora 19.00 La această oră continuă protestul în centrul Bucureştiului faţă de intenţia guvernului de a adopta două ordonanţe de urgenţă pentru graţierea unor condamnaţi şi modificarea Codurilor Penale şi de Procedură Penală.

Circulaţia rutieră este blocată, iar coloana de manifestanţi a plecat din Piaţa Universităţii şi a ajuns acum pe Bulevardul Unirii, foarte aproape de Piaţa Constituţiei.

Sunt aproape 15.000 de oameni care se îndreaptă protestând către Ministerul Justiţiei.

Coloana se întinde pe tot Bdul Brătianu, de la Piaţa Universităţii, până dincolo de Piaţa Unirii.

Prima oprire va fi la Ministerul Justiţiei, apoi la CNA, urmând Avocatul Poporului şi sediul Guvernului, transmite redactorul RRA, Bogdan Isopescu.

Şi la Cluj-Napoca oamenii au ieşit în stradă revoltaţi de intenţia executivului de a promova graţierea şi modificarea Codurilor Penale prin ordonanţă de urgenţă.

UPDATE 18.00 Noi proteste faţă de intenţia guvernului de a adopta două ordonanţe de urgenţă referitoare la graţierea unor deţinuţi şi la modificarea Codurilor Penale şi de Procedură Penală au loc în această seară în mai multe oraşe din ţară, dar şi în străinătate, unde există comunităţi de români.

Mii de oameni s-au strâns în Bucureşti la această oră în Piaţa Universităţii, după ce s-au mobilizat, la fel ca şi săptămâna trecută, ca urmare a unor postări pe Facebook.

Reporterul RRA, Bogdan Isopescu transmite din centrul Capitalei: 

Protestatarii continuă să sosească, iar numărul lor creşte cu fiecare minut.

În acest moment trotuarele de la Arhitectură şi de la Teatrul Naţional sunt pline, de fapt, chiar în acest moment am impresia că de pe o parte şi, da, chiar asta se întâmplă, de pe ambele trotuare protestatarii ocupă Piaţa Universităţii.

Între 18:00 şi 19:00, mulţimea va pleca spre Ministerul Justiţiei, CNA, Avocatul Poporului şi Guvern.

Cei cu care am vorbit până acum spun că au ales să protesteze în faţa acestor instituţii pentru că sunt direct responsabile de un anumit soi de partizanat: ministerul Justiţiei pentru că nu renunţă la ordonanţele date pentru anumite persoane politice în special, CNA pentru că nu sancţionează manipularea de la unele posturi tv, Avocatul Poporului pentru că acţionează nu pentru cetăţeni, ci doar pentru comenzi politice, şi Guvern pentru că, deşi PSD a câştigat alegerile, aceasta nu înseamnă că a primit un cec în alb pentru orice intenţie ar avea.

UPDATE 17.00 Aproximativ 100 de oameni s-au adunat la Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Pe reţelele de socializare sunt anunţate noi proteste faţă de intenţia guvernului de a adopta două ordonanţe de urgenţă referitoare la graţierea unor pedepse şi la modificarea Codurilor Penale.

În Capitală, dar şi în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate oamenii s-au mobilizat pe Facebook, la fel ca şi săptămâna trecută.

Aproximativ 30 de mii de persoane au fost duminica trecută în stradă protestând împotriva controversatelor proiecte de ordonanţă.

Astăzi la RRA ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a dat asigurări că graţierea nu se va referi la condamnările pentru infracţiuni de corupţie şi nici la cele pentru infracţiuni cu violenţă.

Mâine este programată să aibă loc o dezbatere publică a celor două proiecte de ordonanţe.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza