Noi proteste în București și în țară împotriva restricțiilor

Noi proteste faţă de restricţiile impuse pentru limitarea pandemiei au avut loc ieri în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

Adăugat: 1 Aprilie 2021
Ultima actualizare:1 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Manifestările au fost paşnice şi cu o participare mai redusă faţă de zilele precedente. Cum să desfăşurat protestul în capitală, aflăm de la reporterul RRA,  Cătălin Radu.

Reporter: La început s-au strâns câteva zeci de protestatari, dar până la ora 20:00 când au plecat în marş spre Piaţa Victoriei s-au strâns câteva sute. În tot acest timp cei care manifestau nu păstrau distanţarea fizică, iar cea mai mare parte a lor nu purtau nici măşti sanitare motivând că noul coronavirus este doar o gripă mai virulentă şi nu cred că este un pericol. Au strigat 'Libertate', au fluturat steaguri tricolore şi au suflat în vuvuzele. În Piaţa Universităţii, liderii protestatarilor au ţinut discursuri împotriva măsurilor impuse de autorităţi şi au strigat împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi a Guvernului. După ora 20:00 au plecat în marş flancat de jandarmi pe rute ocolitoare spre Piaţa Victoriei în speranţa că vor fi şi alţi protestatari care li se vor alătura pe drum şi vor fi cât mai mulţi în faţa clădirii Guvernului. Trebuie menţionat că tot timpul liderii protestatarilor au cerut tuturor ca acest protest să fie unul paşnic.

România se apropie de un milion de persoane infectate cu noul coronavirus

România se apropie de un milion de persoane infectate cu noul coronavirus, cu peste 6.000 de cazuri noi semnalate în ultimele 24 de ore şi cu un număr record de pacienţi la terapie intensivă - 1.412.

Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate tot în capitală, unde incidenţa este acum de 7,08 la mie.

Cea mai mare rată de infectare o are Ilfovul, cu 9,37 cazuri la mia de locuitori.

Au fost anunţate şi 129 de decese.

Între timp a continuat şi campania de vaccinare, peste 58 de persoane fiind imunizate ieri. Au fost înregistrate 147 de reacţii adverse. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza