Noi proteste antiguvernamentale, în Bucureşti şi în țară

Noi proteste antiguvernamentale au avut loc aseară în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării.

Adăugat: 13 Mai 2018
Ultima actualizare:13 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mii de persoane au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de politicile coaliţiei PSD-ALDE care, potrivit, protestatarilor, îndepărteză ţara de standardele europene democratice.

Oamenii au cerut demisia guvernului, o clasă politică fără corupţi şi independenţa justiţiei.

Printre protestatari s-a aflat şi filozoful şi eseistul Mihai Şora în vârstă de 101 ani.

El îi sfătuieşte pe politicieni.

Mihai Şora: Ar trebui să renunţe să fie politicieni şi să înceapă să fie oameni politici, adică să reprezinte societatea, să lupte pentru drepturile ei, pengtru buna stare a societăţii.

Reporter: Despre oameni, despre cei care sunt aici, în piaţă?

Mihai Şora: De ei sunt mândru, de cei care nu sunt aici nu sunt mândru dar aştept să fie.

Oamenii au protestat paşnic, au vorbit între ei. În zonele laterale ale Pieţei Victoriei s-au plimbat cu bicicletele, au bătut în tobe, au suflat în vuvuzele şi şi-au strigat nemulţumirile la adresa guvernanţilor şi a politicienilor.

"Am ieşit în Piaţa Victoriei în special faţă de ideea de Europă şi continuarea parcursului nostru europeancare este pus în pericol de măsurile luate de actualul guvern".

"Vreau să rămân în această ţară în care am crescut, m-am format, în care am părinţii, nu vreau să mai am motive să emigrez".

Reporter: Unu dintre protestatari a fost amendat cu 500 de lei pentru că a fost ocupat carosabilul.

"Am fost amendată pentru că ei consideră că aşezându-mă acolo pe carosabil am tulburat buna desfăşurare a adunării publice, adunare publică cre s-a desfăşurat în condiţii normale. Este a treisprezecea amendă pe care o iau de la Jandarmerie doar pentru că sunt o figură mai vizibilă la proteste şi pentru că deţin o portavoce".

Cei care au protestat şi-au aprins lanternele telefoanelor şi au luminat clădirea guvernului. Pe durata întregului protest au fost fluturate steagurile României şi ale UE, iar principalul slogan a fost "Vrem Europa, nu dictatură".Autor:
Adriana Turea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza