Noi proteste antigraţiere, în Capitală. Preşedintele Iohannis, prezent la protest

Noi proteste, astăzi, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară faţă de iniţiativa guvernului de a promova ordonanţe de urgenţă pentru graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor penale.

Adăugat: 22 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE  Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat în această seară în mijlocul protestatarilor:

"Am venit aici, în Piaţa Universităţii, ca şi miile de români ca să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Or, aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignaţi", a spus şeful statului.

În capitală, manifestanţii s-au strâns în Piaţa Universităţii.

Ora 18.00. Reporterul RRA, Iulian Olescu, este şi el în centrul Bucureştiului şi relatază în direct pentru Radiojurnal. Bună seara Iulian.

Reporter: Bună seara. Peste 1000 de persoane, poate 1500, nu pot să-mi dau seama exact pentru că oamenii continuă să vină, protestează la această oră în Piaţa Universităţii. Protestul a fost organizat prin intermediul reţelelor de socializare; oamenii adunaţi atât în jurul fântânii din piaţă, cât şi pe cealaltă parte a bulevardului din faţa Teatrului Naţional, scandează lozinci împotriva corupţiei, a coaliţiei de guvernare şi a legilor privind amnistia şi graţierea. Forţele de ordine sunt prezente, atât poliţia, cât şi efective ale jandarmeriei care au îndemnat prin intermediul unei portavoce protestatarii să se comporte civilizat şi să nu afecteze ordinea publică. La această oră, conform anunţului făcut iniţial, manifestanţii ar fi trebui să plece în marş spre sediul guvernului, însă deocamdată se aşteaptă încă sosirea altor participanţi. Momentan traficul rutier nu este afectat de această manifestaţie, însă urmează să vedem cum vor evolua lucrurile în continuare.

În jurul orei 19.00, numărul protestatarilor ajunsese la circa cateva mii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
22 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza