Noi criterii selective privind evenimentele desfăşurate în aer liber

Primăria Generală a Bucureştiului va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber în zona zero a capitalei.

Adăugat: 6 Iulie 2016
Ultima actualizare:6 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Decizia a fost luată de primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, în pofida presiunilor din ultimele zile.

Primarul Capitalei a mai precizat că nu va interzice niciun eveniment stradal cultural, sportiv sau de divertisment, dar că cea mai mare parte a acestora vor fi autorizate în alte zone centrale ale oraşului pentru a evita blocarea traficului în centrul Bucureştiului.

Unul dintre criteriile municipalităţii în autorizarea evenimentelor stradale în zona zero a capitalei îl reprezintă proporţia între amploarea unui eveniment şi efectele pe care le produce autorizarea lui în zona zero a Capitalei.

Amploarea unei astfel de manifestări trebuie să justifice măsura devierii traficului rutier din centrul Bucureştiului.

Un alt criteriu privind autorizarea evenimentelor în centrul Bucureştiului va fi specificul manifestărilor stradale pentru care se cere aprobarea.

Astfel, în zona centrală vor fi permise doar evenimentele care, prin specificul ?i natura lor, nu pot fi organizate în alte părţi ale oraşului.

Pentru a facilita organizarea acestor manifestări municipalitatea are in plan incheierea unor parteneriate cu promoterii evenimentelor de mare anvergură, astfel incat chiria unor spatii alternative sa fie mai mică si mai atractiva pentru organizatori.

De asemenea, Primăria Generală va analiza acordarea autorizaţiilor astfel încât să nu se suprapună mai multe evenimente care se desfăşoară simultan in aceaeasi zonă.

Astăzi, municipalitatea a avizat acţiunea bicicliştilor, programată pentru data de 23 iulie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza