Noi conflicte la Roma între poliţie, imigranţi şi cetăţeni

La Roma au avut loc din nou, joi, confruntări între poliţie şi manifestanţi italieni şi imigranţi, care au protestau faţă de evacuările forţate din locuinţe.

Adăugat: 31 Octombrie 2013
Ultima actualizare:31 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Numeroşi oameni cu datorii au fost daţi afară din case, pe fondul celei mai lungi crize economice care a afectat Italia postbelică.

Potrivit informaţiilor corespondentului RRA, capitala italiană a fost blocată pentru câteva ore de cordoane de poliţie şi de carabinieri, din cauza unui protest care a luat proporţii pe neaşteptate.

Manifestaţia a fost convocată de Mişcarea pentru locuinţă şi a început cu calm, de dimineaţă, în faţa parlamentului de la Roma, însă tensiunea a crescut.

Protestatarii au lansat sticle, pietre, legume şi ouă înspre forţele de ordine, în vreme ce aceştia din urmă au răspuns, pentru a se apăra cu gaze lacrimogene.

Imediat după ce o maşină blindată a poliţiei a fost asaltată de un grup de persoane cu cagulă, numărul forţelor de ordine s-a mărit, în vreme ce sediile guvernului şi al preşedinţiei Republicii Italiene au fost înconjurate de cordoane de poliţie.

Doi carabinieri au fost răniţi, iar mai mulţi protestatari au fost ridicaţi de poliţie.

Manifestanţii agresivi, circa 300 de persoane, au protestat faţă de lipsa de locuinţe, de case sociale pentru familiile defavorizate, dar şi faţă de măsurile de austeritate aplicate de executivul condus de Enrico Letta.

De mai mulţi ani, persoanele defavorizate din peninsulă nu mai reuşesc să intre în casele naţionale, care, în cele mai multe cazuri, sunt ocupate de cetăţenii de etnie romă.

Din 2008, odată cu creşterea crizei şi numărul săracilor din Italia este în creştere, atingând anul trecut 9,56 de milioane de persoane, respectiv 15,8% din populaţie.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza