Noi acuze ale autorităţilor ungare la adresa premierului Ponta

Ministerul de Externe de la Budapesta a reacţionat din nou la afirmaţiile făcute de premierul Victor Ponta aseară privind modul în care Ungaria ar gestiona criza refugiaţilor.

Adăugat: 16 Septembrie 2015
Ultima actualizare:16 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei
trimite pe mail

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a precizat astăzi printr-un comunicat de presă că premierul Victor Ponta şi-a pierdut aseară controlul şi a jignit întreaga Ungarie prin declaraţii iraţionale, iar astfel de calomnii nu sunt formulate de politicieni europeni civilizaţi.

Şeful diplomaţiei ungare a reacţionat astfel după ce premierul României a postat un text pe o reţea de socializare, în care a arătat, printre altele, că sârma ghimpată, legile agresive, închisorile şi brutalitatea nu vor rezolva problema imigraţiei, ci doar vor arăta că în Ungaria sunt decidenţi politici care nu sunt cu nimic mai buni decât cei din Siria, Libia sau alte ţări din care fug refugiaţii.

Ieri, Ministerul ungar de Externe anunţase că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României de la Budapesta pentru a-şi exprima nemulţumirea în legătură cu unele declaraţii făcute în ziua anterioară de premierul României privind modul în care Ungaria tratează problema imigraţiei.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza