Noi acuzaţii a PPMT la adresa primarilor UDMR

Preşedintele organizaţiei Bihor a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Csomortanyi Istvna, a acuzat primarii UDMR că îngreunează munca reprezentanţilor PPMT din consiliile locale.

Adăugat: 8 Octombrie 2015
Ultima actualizare:8 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

“Din 2012 până în prezent, în 14 comune şi oraşe cu primari UDMR iar această formaţiune deţine majoritatea în consiliile locale, legea este încălcată frecvent, începând chiar de la organizarea şedinţelor deliberativelor locale, care nu sunt convocate legal, în scris, şi în termenul prevăzut de Legea Administraţiei Publice Locale”, a spus liderul PPMT Bihor", astăzi, la Oradea.

El a adăugat că hotărârile de consiliu local, procesele-verbale ale şedinţelor, contractele de achiziţii - platite din taxe şi impozite - sunt secretizate.

Csomortanyi Istvan a arătat că, în timp ce pretind că reprezintă şi apără interesele comunităţile maghiare din judeţ, “UDMR-iştilor nu le pasă de acest lucru nici măcat de ochii lumii”.

Şeful PPMT Bihor a subliniat că abuzurile aleşilor UDMR contravin legilor şi principiilor democratice şi că demersurile sale viitoare vizează “înfiinţarea unei pagini WEB unde informaţiile despre felul cum sunt cheltuiţi banii din taxele şi impozitele cetăţenilor să fie accesibile acestora”, a transmis corespondentul RRA, Stelian–Radu Cacuci.
 Autor:
Stelian-Radu Cacuci
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza