Nivelul maxim al tarifului RCA ar putea creşte cu 15%

Nivelul maxim al tarifului RCA va creşte probabil cu 15% peste valoarea stabilită luna trecută după protestele transportatorilor, estimează preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu.

Adăugat: 9 Octombrie 2016
Ultima actualizare:9 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit ordonanţei de urgenţă, emise de guvern luna trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară trebuie să stabilească până în 20 octombrie preţuri maxime la RCA pentru toate categoriile de autovehicule.

Dar şeful ASF, Mişu Negriţoiu, apreciază încă de pe acum că nivelul maxim convenit cu transportatorii după protestele din septembrie nu va putea fi păstrat.

De vină ar fi chiar ordonanţa de urgenţă emisă de guvern pentru a răspunde revendicărilor companiilor de transport.

Aceasta pentru că ordonanţa nu mai prevede un nivel maxim de 25% pentru cheltuielile de administrare ale asiguratorilor ce puteau fi transferate în preţul RCA, a explicat Mişu Negriţoiu pentru publicaţia economica online Profit.ro.

Astfel, firmele de asigurare vor putea trece în tarifele asigurărilor auto obligatorii, costuri de administrare de aproximativ 40%.

Luna trecută, transportatorii şi ASF ajunseseră la un acord privind stabilirea unui tarif maxim de 7.500 de lei pentru camioanele de peste 16 tone.

Un adaos de 15% peste acest nivel ar însemna poliţe RCA de aproximativ 8.600 de lei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza