Nivel de alertă ridicat în Belgia, după o operațiune antiteroristă

Doi membri ai unei celule jihadiste care plănuiau un atentat au fost ucişi de poliţie, iar un al treilea a fost arestat, după un schimb de focuri în oraşul Verviers, din estul ţării.

Adăugat: 16 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: captură TV
trimite pe mail

Autorităţile din Belgia au ridicat nivelul de alertă aproape de cel maxim, după o operaţiune antiteroristă de amploare, la nivel naţional.

Doi membri ai unei celule jihadiste care plănuiau un atentat au fost ucişi de poliţie, iar un al treilea a fost arestat, după un schimb de focuri în oraşul Verviers, din estul ţării.

Pemierul belgian Charles Michelar a convocat aseară o reuniune de criză a guvernului, la care au participat şi reprezentanţii serviciilor de securitate

Cele trei persoane se întorseseră din Siria de căteva zile, iar informaţiile spun că aveau legături cu gruparea Al-Qaeda din Yemen.

Potrivit Poliţiei Federale, cei trei terorişti eliminaţi se aflau sub filaj de mai multe săptămâni.

Autorităţile spun că aceştia planificau atentate de anvergură în Belgia.

Obiectivele vizate în următoarele zile ar fi fost comisariatele de poliţie.

Şi în capitala Bruxelles, Foreţele Antitero şi Poliţia Federală au desfăşurat de asemenea aseară mai multe percheziţii în mai multe cartiere şi câţiva suspecţi au fost arestaţi. În nicio operaţiune nu au fost rănii civili sau poliţişti.

Trebuie spus că unele informaţii venite din partea securităţii statului au indicat că doi dintre cei trei terorişti eliminaţi aveau o legătură cu Amedy Coulibaly, teroristul din Franţa.

Cu puţin înaintea atentatelor de acolo, acesta îşi procurase armament şi un automobil din oraşul belgian Charleroi.

Sediul Poliţiei din această localitate este păzit de aseară, după ridicarea nivelului de alertă teroristă în Belgia, de către poliţişti înarmaţi.

La Bruxelles se află şi preşedintele Klaus Iohannis, care face prima vizită oficială de la preluarea mandatului.

Autorităţile belgiene au dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru ca delegaţia Romaniei să fie în deplină siguranţă.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
16 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza