Nigel Farage a demisionat din fruntea partidului UKIP, din Marea Britanie

Liderul partidului anti-Uniunea Europeană din Marea Britanie, Partidul pentru Independenţa Regatului Unit (UKIP), Nigel Farage, a anunţat că va demisiona, după ce şi-a realizat ambiţia de a câştiga referendumul din luna iunie, în favoarea Brexitului.

Adăugat: 4 Iulie 2016
Ultima actualizare:4 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Nigel Farage
trimite pe mail

"Nu am fost niciodată şi nu am vrut niciodată să fiu un politician de carieră. Scopul meu în politică a fost de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană", a declarat Farage, adăugând: "Aşadar, consider că este corect ca acum să renunţ la conducerea UKIP".informează REUTERS.

iNgel Farage a adăugat că va continua să susțină partidul și să ajute mișcările de independență din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viața sa personală.

În timpul campaniei pentru referendum, am spus că 'îmi vreau țara înapoi'. Astăzi spun că 'îmi vreau viața înapoi', care va începe chiar acum”, a spus el, citat de Agerpres.

UKIP a ajuns a treia forță politică din Marea Britanie, după conservatorii aflați la putere și după opoziția laburistă, a declarat el.

Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit și care nu va ceda în privința libertății de mișcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să își exprime susținerea față de vreun candidat din cursa pentru șefia conservatorilor și a guvernului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza