Nicuşor Dan, ales președinte al Uniunii Salvaţi România

Nicuşor Dan a obținut cele mai multe voturi în competiția pentru șefia USR.

Adăugat: 14 Mai 2017
Ultima actualizare:14 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Nicușor Dan, președinte USR
trimite pe mail

Nicuşor Dan este preşedintele ales al Uniunii Salvaţi România, după ce a obţinut cele mai multe voturi ieri, la primul congres al formaţiunii, desfăşurat la Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte componenţa conducerii centrale, votul va fi reluat astăzi, pentru departajarea candidaţilor care au ieşit la egalitate pe a şaptea poziţie de vicepremier, respectiv pe a 20-a poziţie de membru.

Potrivit statutului, în Biroul Naţional sunt şapte posturi de vicepreşedinte şi 13 de membri simpli.

Tot ieri, USR şi-a stabilit şi statutul, cea mai importantă prevedere referindu-se la organizarea de referendumuri interne privind deciziile importante care se iau în partid.

Documentul mai stipulează că viitoarea conducere îşi va publica declaraţiile de avere şi de interese pe site-ul formaţiunii.

Președintele USR Nicușor Dan consideră că forma noului statut este inovatoare pentru politica românească și arată că USR este consecvent atunci când pretinde integritate și transparență în administrația locală și centrală și de la politică, în general, aplicându-și aceleași criterii.

"Cerem politicienilor integritate și transparență și aplicăm aceleași criterii când este vorba despre noi înșine. Statutul USR se bazează pe democrație internă, integritate și transparență față de membrii USR și față de societate. Acest statut este o noutate în politica românească", a caracterizat Nicușor Dan, președintele USR,  documentul votat de Congres.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza