Nicuşor Dan acuză că decizia de respingere a renumărării votului la sectorul 1 este "politică"

Președintele Uniunii "Salvaţi Bucureştiul", Nicușor Dan, susține că respingerea cererii privind renumărarea voturilor de la sectorul 1 este una politică.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Nicuşor Dan, foto Facebook
trimite pe mail
El a subliniat faptul că partidele susțin public că nu se opun acestui lucru, iar membrii lor din Biroul Electoral semnează împotriva renumărării.
 
Nicușor Dan a declarat că după decizia Biroului Electoral, singura posibilitate pentru renumărarea voturilor mai poate fi cerută doar în instanță.
 
USB va adresa și Autorității Electorale Permanente o solicitare în baza legii informațiilor publice pentru a avea acces la procesele verbale și la sacii cu buletinele de vot.

"Vrem ca aceasta să devină o procedură curentă — după toate alegerile oricine să poată verifica semnăturile din toți sacii care sunt în depozitul AEP. Vom face mai întâi o cerere către autoritate. Dacă ei ne vor da posibilitatea, vom face verificarea, dacă nu, atunci vom merge pe Legea 544 a informațiilor publice", a declarat Nicușor Dan.
 
Liderul USB mai arată că Uniunea  a semnalat două tipuri de abateri statistice: rezultatele candidatei USB, Clotilde Armand, au fost mai mici decât rezultatele pentru lista de Consiliu local, spre deosebire de toate celelalte secții, pe de o parte, iar pe de altă parte, rezultatele ei erau mult mai mici decât rezultatele lui Nicușor Dan pentru candidatura la Primăria Generală.
 
Nicușor Dan a subliniat că USB nu reclamă o fraudă, ci discrepanțe și suspiciuni.


Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mugur Mihăiţă
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza