Nicuşor Dan a depus jurământul de învestitură

Noul primar general al Capitalei a promis o bună colaborare în folosul comunităţii şi a făcut un apel către tinerii absolvenţi de universitate, să vină în administraţia publică.

Adăugat: 29 Octombrie 2020
Ultima actualizare:29 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Noul primar general al capitalei, Nicuşor Dan, a depus astăzi jurământul de învestitură, după constituirea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

El a promis o bună colaborare în folosul comunităţii şi a făcut un apel către tinerii absolvenţi de universitate, să vină în administraţia publică.

Nicuşor Dan a transmis un mesaj de încredere cetăţenilor Capitalei.

Nicusor Dan: Bucureştiul are o perspectivă extraordinară şi nu putem să nu reuşim, însă pe termen foarte scurt cer bucureştenilor răbdare şi solidaritate, pentru că sunt nişte probleme grave şi urgente cu care ne confruntăm, suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării şi avem o criză financiară la nivelul municipalităţii, răbdare şi le vom rezolva. În ceea ce priveşte criza sanitară, reiau solicitarea pe care o să o fac de câte ori am ocazia public: purtaţi mască, ascultaţi recomandările specialiştilor, evitaţi aglomeraţiile. Suntem o comunitate şi este în responsabilitatea noastră să trecem prin această pandemie. Am făcut o promisiune, o să mi-o ţin în continuare: vom deschide uşa mare a Primăriei, dar amân acest moment. În prima zi în care Bucureştiul va avea mai puţin de 100 de oameni care se vor îmbolnăvi de coronavirus, vom deschide uşa mare a Primăriei în acea zi.

Prezent la ceremonia de învestitură premierul Ludovic Orban a dat asigurări că va sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general.

Ludovic Orban: Chiar astăzi s-a emis autorizaţia şi ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 17 kilometri de pe tronsonul II de pe Autostrada de Centură a Municipiului Bucureşti. Ne-am propus ca până la sfâşitul anului să înceapă lucrările pe toate cele trei tronsoane de Autostrada de Centură a Bucureştiului din zona de sud, astfel, într-un timp cât mai scurt, să reuşim construcţia autostrăzii. Cred că Bucureştiul este singura capitală din Uniunea Europeană care nu are autostradă de centură. De asemenea, aseară, am dezbătut şi aprobat în Guvern un memorandum pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din cei 946 de kilometri, un contract în valoarede 278 de milioane de euro, care are ca rezultat reducerea pierderilor cu şase procente.

Premierul i-a cerut lui Nicuşor Dan să înceapă un audit financiar la Primăria Capitalei.

În primele întâlniri programate astăzi, noul primar are discuţii cu şefii de direcţii şi din instituţiile subordonate municipalităţii, cu privire la situaţia juridică şi financiară, de asemenea, cu factorii de decizie în domeniul crizei sanitare, ne-a informat reporterul Radio România Actualităţi, Atena Teognoste.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza