Nicuşor Constantinescu, cercetat într-un nou dosar

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, într-un alt dosar.

Adăugat: 16 Aprilie 2015
Ultima actualizare:16 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicuşor Constantinescu
trimite pe mail

El este acuzat de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi conflict de interese .

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei consilierul său, un director din Consiliul Judeţean, un reprezentant al unei fundaţii, precum şi Fundaţiile Fantasio şi Thalia.

Potrivit DNA, Nicuşor Constantinescu, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Anchetatorii susţin că şeful Consiliului Judeţean Constanţa a plătit, în mod nelegal, sume de milioane lei reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii.

Prejudiciul produs Unităţii Administrativ Teritoriale Constanţa este de peste 8 milioane de euro. 

De menţionat că Nicuşor Constantinescu este cercetat în arest la domiciliu şi în dosarul în care este judecat că ar fi subfinanţat Centrului Militar Zonal. 

El mai are un mandat de arestare preventivă la domiciliu într-un alt dosar în care este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni, printre care abuz în serviciu şi coruperea alegătorilor.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza