Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv

Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Adăugat: 20 Februarie 2015
Ultima actualizare:20 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicuşor Constantinescu
trimite pe mail

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel în 48 de ore de la pronunţare, precizează Agerpres.

Sursa citată mai precizează că Nicuşor Constantinescu a fost reţinut aseară de către procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa pentru comiterea a cinci infracţiuni.

Amintim că joi, procurorii DNA au efectuat mai multe percheziţii la diferite firme din Constanţa, dar şi la Consiliul Judeţean şi, după mai bine de 8 ore, preşedintele Consiliului Judeţean a fost ridicat şi dus la DNA Constanţa.

La ieşire a declarat că este acuzat că a semnat unele  contracte cu Televiziunea Soti şi ziarul Telegraf, fapt pentru care şi primarul Radu Mazăre a fost cercetat în urmă cu 2 ani şi a primit neînceperea urmăririi penale.

Nicuşor Constantinescu a precizat că, probabil, va fi reţinut pentru 24 de ore, fapt pentru care este pregătit.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus, joi, că aceste acţiuni sunt în continuare hărţuiri politice atât pentru el cât şi pentru Radu Mazăre, sau prietenul său Sorin Strutinsky, care este reţinut pentru 30 de zile.

Potrivit DNA Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, din care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, din care cinci în formă continuată), precum şi de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Cu privire la starea de sănătate a lui Constantinescu, avocatul acestuia, Marius Mocanu, a afirmat că este "relativ bună", fiind însă vorba "de o persoană care a fost bolnavă de cancer, care a fost operată de cancer şi care se află în tratament".
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza