Nicuşor Constantinescu, arestat la domiciliu în dosarul privind tentativa de abuz în serviciu

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu va face arest la domiciliu în cel mai nou dosar în care DNA îl acuză de tentativă de abuz în serviciu.

Adăugat: 25 Februarie 2015
Ultima actualizare:25 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicuşor Constantinescu
trimite pe mail

Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Curţii de Apel Constanţa care au decis ca preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, să fie plasat în arest la domiciliu, în cel mai nou dosar în care DNA îl acuză de tentativă de abuz în serviciu.

Astfel, Constantinescu  poate pleca acasă, astăzi, în cazul în care Tribunalul Constanţa nu încuviinţează a doua cerere de arestare preventivă a sa pentru încălcarea controlului judiciar în dosarul Centrului Militar Zonal.

Reamintim că DNA Constanţa a formulat o nouă cerere de arestare preventivă pe numele preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, deoarece, pe durata controlului judiciar ar fi comis alte fapte.

În aceste momente, la Tribunalul Constanţa se judecă cererea DNA de retrimitere după gratii a şefului ales al CJC în dosarul în care este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal .

În motivarea DNA se arată că Nicuşor Constantinescu ar fi comis patru infracţiuni pe durata în care s-a aflat sub control judiciar în acest dosar.

Procurorii anti-corupţie de la Constanţa pretind că în perioada în care se afla sub control judiciar, preşedintele ales al CJC a comis o tentativă de abuz în serviciu întocmind mai multe hotărâri privind finanţarea unor cluburi sportive şi asociaţii culturale, de asemenea, ar fi făcut unele plăţi, din bani publici, către instituţii de presă din Constanţa, transmite corespondentul RRA, Mona Constantinescu.Autor:
Mona Constantinescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza