Nicușor Constantinescu, arestat în lipsă

Procurorii DNA au cerut arestarea lui Nicușor Constantinescu, pe motiv că ar fi încălcat condiţiile impuse de procurori prin măsura controlului judiciar.

Adăugat: 23 Iulie 2014
Ultima actualizare:23 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Nicușor Constantinescu
trimite pe mail

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea în lipsă, pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, acuzat de mai multe fapte de corupţie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea acestuia, deoarece Nicuşor Constantinescu ar fi încălcat condiţiile impuse de procurori prin măsura controlului judiciar.

Este pentru a doua oară când Tribunalul Bucureşti decide arestarea lui Nicuşor Constantinescu, însă prima hotărâre a acestei instanţe din 23 iunie a fost anulată recent de Curtea de Apel Bucureşti.

Demersul procurorilor vine după ce judecătorii au stabilit că Nicuşor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la data de 1 iulie 2014.

Şeful CJ Constanţa se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată.

El nu s-a întors în România la data stabilită de autorităţile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
23 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza