Nicuşor Constantinescu a scăpat de arestarea preventivă

Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţie a lui Nicuşor Constantinescu şi a anulat o decizie a Tribunalului Bucureşti, instanţă care înlocuise măsura controlului judiciar cu arestul preventiv.

Adăugat: 16 Iulie 2014
Ultima actualizare:16 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
trimite pe mail

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, contestaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la decizia de arestare preventivă dispusă de Tribunalul Capitalei la propunerea DNA.

Decizia instanţei este definitivă, iar  mandatul european de arestare emis pe numele lui Constantinescu pe 7 iulie a rămas fără obiect,  susţin surse judiciare.

Instanţa a mai stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în Statele Unite, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, a stat în mod legal în afara ţării până la 1 iulie.

Avocaţii apărării afirmă că viza de şedere a acestuia în Statele Unite ale Americii este valabilă până în octombrie.

Şeful CJ Constanţa se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată.

El nu s-a întors în România la data stabilită de autorităţile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza