Nicolas Sarkozy: Zona euro a evitat o catastrofă!

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy a susţinut că a fost o greşeală admiterea Greciei în zona eura, dar a adăugat că acum, salvarea Europei a depins de salvarea Greciei.

Adăugat: 28 Octombrie 2011
Ultima actualizare:28 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primirea Greciei în zona euro, în anul 2001, a fost o decizie greşită, însă salvarea ei înseamnă acum salvarea Europei - este comentariul preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, de după hotărârile luate la mijlocul săptămânii la Bruxelles.

"Un eşec al summitului de la Bruxelles ar fi avut consecinţe inemaginabile", a apreciat Nicolas Sarkozy , potrivit căruia europenii nu au altă alternativă decât să aibă încredere în autorităţile din Grecia.

Preşedintele Franţei a mai susţinut că Grecia  poate fi salvată în urma deciziilor luate la  reuniunea la nivel înalt de miercuri seara.

Dacă grecii vor face eforturile cerute, împrumuturile care le sunt oferite nu îi vor costa nimic nici pe francezi, nici pe europeni, a mai  spus preşedintele Sarkozy.

În privinţa băncilor franceze, Nicolas Sarkozy a dat asigurări ca acestea sunt solide şi că ele se vor recapitaliza din fonduri proprii, Banca Centrală urmând să aibă putere de control, astfel încât practica dividentelor şi a bonusurilor să intre într-o normalitate.

Franţa va  continua totodată politica de rigoare bugetară.

Noi măsuri de economisire a banului public sau de obţinere a unor venituri suplimentare vor fi anunţate în următoarele două săptămăni.  

Replica Atenei la declaraţiile preşedintelui Franţei, Nicolas Sarzoky, a venit prin vocea ministrului de externe grec, citat de BBC.

Acesta a precizat că nu ţara sa este sursa crizei şi că niciun stat nu ar trebui făcut ţap ispăşitor pentru problemele întregului continent.Autor:
Roxana Vasile,corespondent RRA la Paris
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza