Nicolae Timofti, validat la preşedinţia Republicii Moldova

Curtea Constituţională de la Chişinău a validat alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, respingând contestaţia depusă de comunişti.

Adăugat: 20 Martie 2012
Ultima actualizare:20 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională de la Chişinău a validat luni rezultatele alegerilor, prin care judecătorul Nicolae Timofti a fost ales în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a declarat că în activitatea sa va încerca să susţină programul de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană.

"O să fac tot ce îmi stă în puteri, ca să realizăm programul de guvernare al Alianţei, să respect întocmai Constituţia ţării şi să aduc încrederea cetăţenilor că, conducerea de astăzi are un singur interes: interes de a ridica bunăstarea cetăţenilor", a spus Timofti.

Pe de altă parte, comuniştii moldoveni, aflaţi în opoziţie, care au protestat în faţa Curţii Constituţionale, afirmă că decizia de astăzi reprezintă continuarea uzurpării puterii de stat de către alianţa de guvernare şi nu recunosc legitimitatea preşedintelui ales.

Potrivit corespondentului Radio România la Chişinău, Nicolae Timofti ar urma să depună jurământul vineri, după care va intra în vigoare mandatul său de patru ani.

Situaţia din Moldova, deblocată după trei ani

Magistratul Nicolae Timofti  este noul preşedinte al Republicii Moldova ales după aproape trei ani de blocaj politic şi şapte încercări nereuşite. 

În favoarea lui au votat  62 de deputaţi, cu unul mai mult decât minimum necesar.

Propus de Alianţa pentru Integrare Europeană de guvernare, Timofti are 62 de ani şi este independent.

Până acum, el a deţinut şefia Consilului Superior al Magistraturii de la Chişinău.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
20 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza