Nicolae Timofti cere demisia demnitarilor care nu şi-au achitat obligaţiile

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, le-a cerut demnitarilor care au administrat treburile statului cu rea-voinţă sau cu neglijenţă să-şi prezinte demisia.

Adăugat: 2 Octombrie 2015
Ultima actualizare:2 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
trimite pe mail

Nicolae Timofti a intervenit în contextul în care, în ultima perioadă, la Chişinău au avut loc numeroase proteste generate de dispariţia unui miliard de dolari din sistemul bancar al ţării.

Preşedintele Nicolae Timofti a declarat că demnitarii care se fac vinovaţi trebuie identificaţi şi traşi la răspundere, informează corespondeta Radio Chişinău.

Partidele politice, inclusiv cele de la guvernare, urmează să tragă învăţăminte din situaţia în care se află ţara şi să întreprindă urgent măsuri de însănătoşire a atmosferei din societate, a subliniat Nicolae Timofti.

O primă acţiune în acest sens ar fi, în opinia sa,, depolitizarea instituţiilor statului.

Preşedintele Timofti consideră că tensiunile care au apărut în Republica Moldova sunt alimentate şi din exterior.  

"Instabilitatea din regiune, ca şi embargourile comerciale la care este supusă ţara noastră influenţează în mod direct cursul evenimentelor.Există şi alte provocări la adresa securităţii noastre, care s-au înteţit în ultimii doi ani. Urmărim activizarea forţelor revanşarde, neosovietice, care doresc să profite de situaţia creată pentru a încerca să ne oprească din drumul nostru natural către Uniunea Europeană, a spus Nicolae Timofti. 

De mai multe săptămâni, la Chişinău au loc proteste la care participă atât grupări proeuropene, cât şi partidele pro-ruse, ambele tabere cerând demisia preşedintelui Timofti, a parlamentului şi guvernului şi convocarea alegerilor parlamentare anticipat.Autor:
Ala Boţan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza