Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul de premier desemnat

Biroul Executiv al PNL a decis ca Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de premier desemnat.

Adăugat: 2 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Ciucă
trimite pe mail

Nicolae Ciucă şi-a depus în această seară, în şedinţa conducerii PNL, mandatul de premier desemnat.
 

Biroul Executiv al PNL a decis ca Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere.

Anunţul a fost făcut de preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, care a precizat că PNL va demara negocierile cu toate forţele politice democratice din Parlament pentru a forma o majoritate care să susţină un guvern cu puteri depline. Florin Cîţu nu a spus dacă se va merge pe aceeaşi nominalizare pentru funcţia de prim-ministru sau se va veni cu o altă propunere.

Florin Cîţu: Având în vedere deciziile celor două partide - PSD şi USR - BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. A doua decizie este aceea de a propune BPN de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice în Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi. PNL va începe negocierile cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi.
 

Nicolae Ciucă spunea că a încercat în toate negocierile să cristalizeze o soluţie politică, astfel încât să primească sprijinul pentru un guvern minoritar PNL-UDMR în Parlament.

El a precizat că deciziile PSD şi USR de a nu susţine un guvern minoritar au dus la depunerea mandatului său.

Nicolae Ciucă a făcut din nou apel la responsabilitate pentru a se găsi o formulă de majoritate consolidată, care să susţină un guvern cu puteri depline.

Nicolae Ciucă:  Eu am convingerea că toate activităţile care vor fi desfăşurate la nivelul partidelor politice trebuie să se bazeze pe dialog şi să înţeleagă situaţia prin care trece ţara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilitate şi maturitate politică, astfel încât să se găsească o formulă de majoritate.
 

Odată cu depunerea mandatului de către premierul desemnat, va urma o nouă rundă de negocieri cu preşedintele României.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza