Nicolae Ciucă cere sprijinul PSD şi USR pentru un guvern minoritar

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a trimis o scrisoare liderilor PSD şi USR prin care le propune un armistiţiu politic pentru susţinerea unui guvern minoritar pe o perioadă determinată.

Adăugat: 27 Octombrie 2021
Ultima actualizare:27 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Ciucă. Foto: www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca
trimite pe mail

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, face apel la patriotism şi raţiune în armistiţiul pe care îl propune liderilor politici pentru a ieşi din actualul blocaj.

Nicolae Ciucă cere sprijinul PSD şi USR pentru ca acestea să accepte un guvern minoritar PNL - UDMR pe o perioadă determinată.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a trimis o scrisoare liderilor PSD şi USR prin care le propune un armistiţiu politic pentru susţinerea unui guvern minoritar pe o perioadă determinată, a anunţat liderul PNL, Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona.

În document Nicolae Ciucă scrie că România este într-o situaţie grea din punct de vedere sanitar şi politic, iar responsabilitatea încredinţată de către preşedintele României pentru formarea unui guvern se loveşte de un blocaj server.

Premierul desemnat le cele partidelor un armistiţiu şi spune că acest lucru reprezintă soluţia pentru ieşirea din criză. Social-democraţii au răspuns primii, susţinând că pentru a avea succes un astfel de acord are nevoie de efortul conjugat al întregii clase politice.

PSD a transmis că în actuala criză politică şi-a arătat deschiderea pentru dialog cu premierul desemnat şi a propus planul cu cele 10 măsuri urgente pentru domeniile medical, economic şi social.

România are nevoie de un guvern stabil, susţinut de o majoritate parlamentară solidă şi nu de un executiv minoritar, a răspuns liderul USR, Dacian Cioloş.

El insistă pentru refacerea coaliţiei de guvernare PNL, USR, UDMR.

Dacian Cioloş: E posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliţie, condus de premierul Ciucă, dar pentru asta e important să renunţăm la tergiversări şi să ne aşezăm la masă ca să găsim împreună aceste soluţii.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, mai are până duminică timp la dispoziţie pentru a prezenta în Parlament echipa şi programul de guvernare, în încercarea de a obţine votul de încredere.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza