Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii

"Plusul de 25% la salarii începând cu 1 octombrie 2015, urmat de alte etape de majorare, înseamnă un pas suplimentar si necesar făcut de România spre a-şi ţine medicii aici, în ţară."

Adăugat: 19 August 2015
Ultima actualizare:19 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, face apel către toată clasa politică românească pentru a susţine creşterea salariilor din Sănătate.

Într-o declaraţie de presă, Nicolae Bănicioiu aminteşte contextul în care Guvernul a decis creşterea salarilor medicilor şi cadrelor sanitare şi anume faptul că mii de medici au părăsit România pentru a lucra în alte ţări din cauza salariilor mici cu care erau remuneraţi.

"În contextul în care s-a vorbit ani la rând de hemoragia de cadre medicale din România spre alte ţări europene, creşterea salariilor pentru toţi angajaţii din sistemul de Sănătate este una dintre soluţiile pe care Guvernul României a luat-o pentru a trata o situaţie de urgenţă din sistem. Nu vorbim despre un serviciu făcut personalului din Sănătate, ci de un drept pe deplin meritat, ţinând cont de responsabilitatea pe care oamenii acestia o au, dar si de anii grei pe care i-au parcurs atât în formarea profesională, cât şi în activitatea practică.

Plusul de 25% la salarii începând cu 1 octombrie 2015, urmat de alte etape de majorare, înseamnă un pas suplimentar si necesar făcut de România spre a-şi ţine medicii aici, în ţară. Vorbim, în fapt, de o situaţie tratată cu celeritate de Guvern, de o decizie asumată, prin care noi ne asigurăm că sistemul va funcţiona în parametri cât mai buni pe viitor. Ţin să subliniez că nu vorbim doar despre o creştere salarială, ci şi de angajarea din partea Guvernului a unor decizii menite să sprijine concret personalul medical din ţara noastră.

Tocmai de aceea, consider că va fi foarte important semnalul pe care îl dă societatea în aceste zile faţă de soluţiile identificate de Guvern în dialog cu partenerii sociali. Nu mai vreau să trăim vremuri în care categorii mari de bugetari erau asmuţite una împotriva celeilalte. Sper că românii, în general, şi angajaţii din sistemul public, în particular, vor fi solidari cu personalul din sistemul de Sănătate.

Insist, prin urmare, ca măsura creşterii salariale în sistemul de Sănătate să fie susţinută de toţi actorii politici. Spun asta pentru că medicii şi întreg personalul medical din România trebuie să aibă siguranţa că, indiferent de cum va arăta ziua de mâine, ei îşi vor putea face planuri profesionale şi de viaţă în ţara noastră şi, implicit, vor salva vieţi româneşti !", arată ministrul Sănătăţii în declaraţia sa politică de azi.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza