Nici în 2016 bugetarii nu primesc tichete de masă și prime de vacanță

Salariile angajaţilor din sistemul bugetar, mărite de la 1 decembrie 2015, nu vor mai creşte anul viitor, când în sistemul public nu se vor acorda tichete de masă sau prime de vacanţă.

Adăugat: 9 Decembrie 2015
Ultima actualizare:9 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe site-ul Ministerului de Finanţe a fost publicat spre dezbatere un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede o serie de măsuri în domeniul salarizării şi al pensiilor.  

Potrivit documentului, salariile angajaţilor din sistemul bugetar, mărite de la 1 decembrie 2015, nu vom mai creşte anul viitor, când în sistemul public nu se vor acorda tichete de masă sau prime de vacanţă.

Proiectul prevede şi modificarea noii legi a pensiilor militare de stat, adoptat în acest an, pensii care vor fi calculate în funcţie de media soldelor brute, realizat în 6 luni consecutive în ultimii 5 ani de activitate.

De asemenea, din baza de calcul ar urma să fie scoase sporurile şi alte drepturi băneşti, precum diurnele, îndemnizaţiile de detaşare, compensaţiile pentru chirie, contravaloarea normelor de hrană, plăţile compensatorii, sau îndemnizaţiile de instalare.

Conform unei alte prevederi a proiectului, militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime de cel puţin 25 de ani, vor beneficia la împlinirea vârstei de pensiei de serviciu un cuantum de 65 % din baza de calcul, faţă de 80%, cât prevede legea adoptată în acest an.

Bugetarii nu vor primi în 2016 tichete de masă și prime de vacanță - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/bugetarii_nu_vor_primi_in_2016_tichete_de_masa_si_prime_de_vacanta-84114#sthash.XK3lsEu2.dpuf


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza