Nereguli la Agenţia Naţională de Transplant şi la 4 spitale

Potrivit Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii, există suspiciuni în legătură cu modul în care au fost cheltuiţi bani publici la Agenţia Naţională de Transplant şi la 4 spitale.

Adăugat: 23 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii a găsit nereguli la Agenţia Naţională de Transplant şi la 4 spitale.

Potrivit ministrului Vlad Voiculescu, vor fi făcute sesizări privind posibile fapte penale, dar şi la Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese şi incompatibilitate.

"Există suspiciuni în legătură cu modul în care au fost cheltuiţi bani publici. Avem dubii serioase legate de modul în care s-a făcut activitatea de coordonare a transplanturilor. Nu există niciun registru pentru fiecare organ prelevat în parte. Deşi era responsabilitatea Agenţiei Naţionale de Transplant, nu a fost eliberat un proiect de ordin privind organizarea şi funcţionarea registrelor naţionale pentru celule şi esuturi destinate transplantului. În lipsa acestor registre, fiecare spital întocmeşte listele proprii de aşteptare, iar acestea nu sunt integrate la nivel naţional. Am găsit la Agenţia Naţională de Transplant probleme în derularea unui proiect european pentru donarea şi transplantul de organe. Pentru derularea acestui proiect au fost încheiate convenţii civile de prestări servicii", a spus Vlad Voiculescu.

Dintre toate centrele de transplant acreditate au fost selectate prin sondaj spitalele de urgenţă din Brăila, Alba Iulia, Ploieşti şi Reşiţa, iar verificările au scos la iveală că acestea nu îndeplineau criteriile minime necesare prelevării de organe, a subliniat ministrul de resort, Vlad Voiculescu.

El a cerut ca Autoritatea Naţională de Trasplant să controleze toate dosarelor de acreditare şi retragă acreditarea instituţiilor spitaliceşti care nu respectă reglementările în vigoare.

În cazul particular al acreditării Centrului de Transplant Pulmonar al Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti, ministrul sănătăţii a anunţat că, în acest moment, Inspecţia Sanitară face verificări, dar Corpul de Control are nevoie de acordul primarului general.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza