Nereguli în gestionarea fondurilor pentru sinistraţi

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a constat nereguli în gestionarea fondurilor, inclusiv a celor acordate de România, pentru construcţia caselor sinistraţilor din Lunca Prutului, afectaţi de inundaţiile de vara trecută.

Adăugat: 18 August 2011
Ultima actualizare:7 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea de Conturi de la Chişinău a examinat, joi, raportul de audit al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi a constatat că cele mai multe încălcări au fost depistate la construcţia caselor pentru sinistraţii de la Cotul Morii.

Satul a fost complet distrus de inundaţiile din vara trecută, iar guvernul de la Chişinău a decis strămutarea lui pe un teren ferit de inundaţii.

Acolo urmau să se construiască 563 de case pentru sinistraţi, iar România a venit cu un ajutor umanitar considerabil constând din materiale de construcţie pentru ridicarea caselor.

Curtea de Conturi a constatat, pe lângă nereguli în gestionarea banilor din bugetul moldovean şi încălcări la utilizarea acestui ajutor umanitar.

Printre altele, Ministerul Construcţiilor nu a înregistrat în rapoartele anuale ajutoarele venite din România.

Materialele de construcţii au fost depozitate în condiţii improprii, unele chiar sub cerul liber.

Ulterior, Agenţia Rezerve Materiale a refuzat cererea Ministerului Construcţiilor de a depozita materialele în depozite speciale, motivând refuzul prin lipsa de spaţiu. Autor:
Lina Grâu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
18 August 2011
Ultima actualizare:
7 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza