Nemulţumiri la Ministerul de Interne pe tema pensiilor speciale

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual, Dumitru Coarnă, a stat de vorbă cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii.

Adăugat: 3 August 2017
Ultima actualizare:3 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual
trimite pe mail

El a lăsat un memoriu pe tema plafonării pensiilor speciale.

"Putem să plafonăm pensiile, sunt de acord cu plafon la 10.000 de lei, sunt de acord cu plafon la 100% brut majorat. Putem discuta pe anumite pârghii, dar nu în acest mod arbitrar, abuziv şi, dacă vreţi, altfel decât se face în sistemul de pensii speciale: magistraţii, parlamentarii, grefierii. Tot ce înseamnă aviatori şi alţii merg pe sistem de brut realizat, se aplică pe 80% din brutul realizat. La noi este din net, la noi pensia medie în momentul ăsta, în Ministerul de Interne, este de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600. Deci din start, dacă faceţi procent, se pierde undeva la aproape de 50%", a  susţinut Coarnă.

În faţa Ministerului Muncii s-a aflat astăzi şi un comisar şef de poliţie, colonel în rezervă acum, care de trei zile a intrat în greva foamei.

Cecilia Tatia se declară nemulţumită de subfinanţarea Ministerului Afacerilor Interne, de discriminările salariale la care, spune ea, sunt supuşi poliţiştii şi civilii din minister, dar şi de lipsa acută de personal.

A protestat mai întâi în faţa guvernului, iar ieri a mers în faţa Ministerului de Interne.

Ea are în prezent o pensie de 2.800 de lei, dar în calitate de lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual din judeţul Argeş, spune că este nemulţumită de situaţia în care se află colegii ei.

"Suntem singurul segment bugetar din sistemul /.../ acordată creşterea salarială de 15%, începând cu 1 iulie 2017, pe legea salarizării. Acum se discută numai modificarea legii pensiilor pentru poliţişti, atât. Aceeaşi anvelopă salarială este tot la Ministerul de Interne. Deci iau de la ai noştri şi dau de la ai noştri", a declarat Cecilia Tatia.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza