Nemeth Zsolt, secretar de stat al Ungariei: PPMT este "vocea Transilvaniei"

Prezent la Congresul PPMT, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt a declarat că Ungaria sprijină demersurile de protejare a intereselor maghiarilor, indiferent de locul în care se află aceştia.

Adăugat: 20 Aprilie 2013
Ultima actualizare:20 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Ungaria sprijină orice tendinţă de protejare a intereselor maghiarimii din Ardeal, în mod consecvent şi utilizând toate posibilităţile pe care le are la dispoziţie. Nu există interese maghiare din Ardeal şi interese maghiare din Ungaria, ci doar interese maghiare, iar în protejarea acestora maghiarimea din Ardeal se poate baza pe noi, la fel cum noi ne bazăm pe ardeleni" a declarat oficialul ungar.

Acesta a reiterat ideea potrivit căreia maghiarii din Ardeal au posibilitatea să "adere la comunitatea cetăţenească a patriei mamă".

"Am asigurat posibilitatea aderării maghiarimii din Ardeal la comunitatea cetăţenească a patriei mamă, până în prezent sute de mii de persoane au profitat de această oportunitate, şi a participării acesteia la alegeri, iar prin aceasta la determinarea soartei şi direcţiei de guvernare a patriei mamă", a spus Nemeth Zsolt, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat al Ungariei a completat că PPMT este "vocea Transilvaniei", formaţiunea care vorbeşte deschis despre problemele maghiarilor.

La Adunarea Generală a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania este ales, sâmbătă,  noul președinte, singurul  care candidează pentru această funcţie este actualul preşedinte Toro T.Tibor, iar pentru funcţiile de vicepreşedinţi candidează Melinda Kiraly, Elod Papp, Zsolt Szilagyi, Gyula Zatyko, Zoltan Zakarias şi Erika Benedek.

Programul PPMT prevede autonomie naţională pentru maghiarii din Transilvania.

Delegatii la Congresul PPMT de la Cluj urmează să valideze şi o serie de propuneri de modificare a Constituţiei, care ar urma să ducă la adoptarea acestei autonomii, informează  corespondentul RRA.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Claudiu Pădurean
Adăugat:
20 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza