Nelu Tătaru: În funcţie de evoluţia infectărilor, vor exista anumite restricţii

Ministrul Sănătății, Nelu Tăraru, nu exclude restricţionarea programului teraselor, care sunt foarte populare în România, în această perioadă, dacă evoluţia situaţiei sanitare va impune acest lucru.

Adăugat: 19 Iulie 2020
Ultima actualizare:19 Iulie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Numărul cazurilor active de COVID-19 este, în prezent, de peste 10.000 dintr-un total de aproape 37.500 diagnosticate de la debutul epidemiei în România.

A crescut, în ultimele zile, şi proporţia persoanelor infectate la suta de mii de locuitori , ajungând la  42.

Raportarea făcută la prânz indică 767 de noi cazuri, un nivel, din nou, foarte ridicat, chiar dacă nu s-a mai atins recordul de ieri.

Acestea au rezultat, însă, dintr-un număr mai mic de teste efectuate, în comparaţie cu zilele trecute.

La Terapie Intensivă sunt, în prezent, 286 de pacienţi, un număr comparabil cu vârful atins pe 22 aprilie, când erau 288 de cazuri grave. Bucureştiul, Suceava şi Braşovul figurează cu cele mai multe persoane confirmate cu noul coronavirus, dar şi Galaţiul, Prahova sau Dâmboviţa înregistrează creşteri importante în cifrele anunţate de autorităţi.

În acest context, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că este preocupat de nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară pe litoral, dar şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde mulţi români îşi petrec vacanţa.

El nu a exclus restricţionarea programului teraselor, care sunt foarte populare în România, în această perioadă, dacă evoluţia situaţiei sanitare va impune acest lucru.

Nelu Tătaru: Suntem într-un moment destul de dificil, vom avea două săptămâni destul de grele pe care, în contextul în care apare şi legea marţi, o să le putem gestiona, dar trebuie o colaborare atât din partea agenţilor economici cărora le-am facilitat redeschiderea unor afaceri în contextul relaxărilor, cât şi populaţiei civile, care ar trebui să respecte normele de aplicare şi funcţionare a acestor relaxări. În funcţie de evoluţie, vor exista şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii, noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi te respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-m făcut şi însoţite de un ordin de ministru comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acest sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza