Negrescu: Romania are şanse mari să găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, susține că dosarul României va avea o evaluare pozitivă.

Adăugat: 18 Septembrie 2017
Ultima actualizare:18 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Victor Negrescu
trimite pe mail

Romania are şanse destul de mari să găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului la Bucureşti, spune ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

El a adăugat, însă, că este necesar ca toţi cei implicaţi în acest proces - decidenţii politici, societatea civilă, patronatele şi sindicatele - să colaboreze eficient.

19 state europene au depus candidaturi pentru a găzdui Agenţia, iar competiţia este acerbă, a mai precizat Victor Negrescu.

"Până la finalul lunii septembrie, comisia va prezenta o primă evaluare. Noi considerăm că dosarul nostru este unul care va avea o evaluare pozitivă. Din păcate, acest vot pare să fie, în momentul de faţă, similar cu votul de la Eurovision, pentru că prea puţini din partenerii noştri ne-au întrebat despre conţinutul dosarului nostru, deşi dosarul nostru are foarte multe argumente solide în a găzdui această agenţie. Din acest punct de vedere, este clar că votul va fi eminamente politic sau bazat pe capacitatea noastră de a promova mai bine România în perioada restantă până la votul din noiembrie", a spus Victor Negrescu.

Ţara noastră şi-a depus oficial candidatura la începutul lunii septembrie, iar sediul propus se află în zona de nord a capitalei, în spatele staţiei de metrou PiperaAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza