Negocierile ROMATSA - sindicate, eşuate

Primele negocieri între conducerea Regiei Autonome a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA - şi sindicatele controlorilor de trafic, care au declanşat proteste încă de săptămâna trecută, au eşuat.

Adăugat: 9 Martie 2015
Ultima actualizare:9 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sindicaliştii acuză conducerea că modificările făcute ar putea afecta siguranţa zborurilor.

Ei doresc să negocieze aceste aspecte, dar susţin că nici astăzi nu le-a fost pusă la dispoziţie noua organigramă a instituţiei. 

Gabriel Tudorache, reprezentantul sindical al controlorilor de trafic, susţine că  nu se poate purta un dialog din moment ce nu au putut consulta documentele solicitate.

"Acest lucru, cel puţin în momentul de faţă, ne pune în imposibilitatea de a avea vreun dialog atâta timp cât nu ne pune la dispoziţie documentele pr care le solicităm în conformitate cu legea. Adică această organigramă pe care au aprobat-o deja şi a intrat în vigoare cu data de 1 martie îşi face efecte inclusiv financiar", a declarat Gabriel Tudorache.

Pe de altă parte, directorul general ROMATSA, Ioan Aurel Stanciu, afirmă că protestele sunt nejustificate, pentru că noile schimbări nu afectează siguranţa zborurilor. 

"Nu cred că siguranţa zborului este afectată atâta timp cât nimănui nu îi este afectat locul de muncă, nimănui nu îi este afectat salariul, nu s-a schimbat absolut nicio procedură. S-au eliminat nişte paralelisme din punct de vedere administrativ. Serviciul financiar, personal, achiziţii - care funcţionau în aceeaşi clădire, la două etaje diferite", a precizat el.

Potrivit sindicaliştilor, nu poate fi luat în calcul, deocamdată, un conflict de muncă, pentru că actualul contract colectiv de muncă este încă în vigoare, iar legislaţia nu permite declanşarea unor greve înainte de expirarea acestuia, a transmis redactorul RRA.

Discuţiile vor continua mâine.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza