Negocierile privind plata stimulentelor continuă

La Ministerul de Finanţe vor fi reluate, sâmbătă, negocierile asupra criteriilor de acordare a stimulentelor.

Adăugat: 16 Octombrie 2010
Ultima actualizare:16 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Negocierile privind acordarea stimulentelor pentru angajaţii din Ministerul Finanţelor continuă sâmbătă, după ce discuţiile de vineri între oficialii ministerului şi sindicate  nu au avut nici un rezultat.


Sindicaliştii cer ca acestea să fie acordate pe criterii sociale, iar ministrul finanţelor spune că singurul criteriu de acordare trebuie să fie performanţa în activitate.


Comisia special creată pentru a stabili indicatorii de performanţă după care se vor acorda stimulentele salariaţilor din Finanţe a discutat ,vineri,  mai bine de 12 ore fără nici un rezultat.


Toate propunerile sindicaliştilor au fost respinse de ministru, care doreşte ca singurele criterii aplicabile să fie cele de performanţă.


"Sindicatele au dorit să acordăm aceste stimulente pe criterii sociale. Lucru acesta nu este posibil, nu putem să dăm stimulente judeţelor care nu au realizat planul de încasări", a spus Gheorghe Ialomiţianu.Liderii sindicali au părăsit sediul Ministerului Finanţelor Publice, declarând că toate promisiunile care le-au fost făcute nu au fost respectate. Potrivit sindicaliştilor, conducerea ministerului nu ştie nici măcar ce se doreşte de la criteriile de performanţă care ar trebui să stea la baza acordării stimulentelor.


Liderul Sed Lex, Vasile Marica, a precizat că va convoca Consiliul Naţional al Alianţei şi îşi va depune demisia, deoarece s-a lăsat păcălit de promisiunile ministrului finanţelor.


Sindicaliştii  spun că de acum înainte salariaţii vor decide singuri ce acţiuni vor întreprinde.


"Noi am ajuns la următoarea concluzie: nu s-a dorit să semneze aceste stimulente, ne-a dus cu vorba, acuma suntem în situaţia să le spunem oamenilor că sunt liberi să facă ce vor", a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.


Funcţionarii publici aşteaptă rezultatele discuţiilor de sâmbătă, dar sunt decişi să recurgă la greva generală dacă nu vor fi de acord cu soluţiile propuse de guvern.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Gabriela Tătărău
Adăugat:
16 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza