Negocierile PNL- USR PLUS - UDMR, în impas

Cele patru partide nu au ajuns la niciun acord în ceea ce priveşte modul în care vor împărţi funcţiile de premier, de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al Senatului.

Adăugat: 13 Decembrie 2020
Ultima actualizare:13 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: facebook.com/alianta2020usrplus/photos
trimite pe mail

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR nu au reuşit până la această oră să ajungă la o înţelegere privind repartizarea celor mai importante funcţii parlamentare, cele de preşedinte la Camera Deputaţilor şi la Senat.

Negocierile pentru realizarea unei viitoare coaliţii continuă totuşi pentru alcătuirea programului de guvernare. Informaţiile de la discuţii sunt însă puţine.

Negocierile privind formarea noului guvern şi a unei majorităţi parlamentare care să îl susţină continuă şi astăzi în ceea ce priveşte programul de guvernare.

PNL, USR PLU şi UDMR discută principiile acestui program şi modul în care el va fi pus în practică de viitorul executiv.

Şi portofoliile viitorului cabinet sunt discutate şi negociate între cele patru partide.

Se pare că liberalii vor primi cele mai multe ministere, în timp ce UDMR doar două, trei.

Nu s-a ajuns însă la niciun acord în ceea ce priveşte modul în care cele patru partide vor împărţi funcţiile de premier, de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al Senatului.

PNL vrea să deţină funcţiile de premier şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în timp ce colegii de negocieri vor ca fiecare partid să deţină câte una din aceste funcţii.

Cele trei formaţiuni de centru-dreapta a trebui să ajungă la poziţii comune până mâine, înaintea consultărilor convocate de preşedintele Klaus Iohannis cu cele cinci partide care au reuşit să ajungă în noul Parlament.

Social-democraţii nu au început negocieri cu nicio altă formaţiune pentru alcătuirea unei majorităţi şi au spus că vor merge la Cotroceni cu propunerea ca medicul Alexandru Rafila să conducă un guvern minoritar PSD sau unul de uniune naţională.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza