Negocierile dintre directorii de spitale şi Guvern au eşuat

Directori de spitale din întreaga ţară au venit astăzi la Palatul Victoria pentru a discuta cu reprezentanţii Guvernului, în pricipal pe tema salarizării şi a sporurilor acordate personalului din sănătate.

Adăugat: 23 Aprilie 2018
Ultima actualizare:23 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro
trimite pe mail

Întrevederea a fost convocată după ce în ultimele zile au avut loc mai multe proteste spontane ale unor angajaţi, nemulţumiţi că le-au scăzut veniturile.

Discuţiile s-au încheiat fără nici un rezultat concret.

Unul dintre principalele subiecte discutate la Palatul Victoria a fost legat de sporurile care se acordă medicilor.

Părerile sunt împărţite. Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, Monica Pop, a susţinut că nu este normal ca acelaşi spor să-l primească un medic, care face zeci de operaţii pe lună, şi un altul, care doar triază pacienţii.

Managerul Serviciului de Ambulanţă din judeţul Galaţi, Mihai Polinschi, a precizat că trebuie găsite soluţii pentru a se acorda într-un mod echitabil sporurile medicilor.

"Banii sunt ficşi, nu pot creşte alocaţiile bugetare. Ca atare, trebuie să găsim soluţii în legătură cu un calcul echitabil al sporurilor între diverse unităţi sanitare şi categorii de personal", a spus Mihai Polinschi.

La întâlnirea de la Palatul Victoria, premierul Viorica Dăncilă a propus constituirea unui grup de lucru format din 12 spitale, care reprezintă spitalele finanţate de minister, cele susţinute de autorităţile locale, spitalele de monospecialitate, cum sunt cele neurologice sau de plămâni şi serviciile de ambulanţă.

Prima întâlnirea a acestui grup de lucru va avea loc mâine, la ora 12:00, la Palatul Victoria.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza