Negocierile cu reprezentanții polițiștilor privind salariile continuă

Discuțiile au fost reluate, după ce liderii sindicali ai polițiștilor au amenințat cu proteste.

Adăugat: 6 Martie 2017
Ultima actualizare:6 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii instituţiilor de ordine publică discută în continuare pe marginea legii salarizării unitare, de această dată la MAI.

La discuţii participă şi ministrul Carmen Dan, precum şi o delegaţie de la Ministerul Muncii.

Negocieri au mai avut loc şi mai devreme, în cursul aceste zile, la Ministerul Muncii, însă liderii sindicali ai poliţiştilor s-au declarat nemulţumiţi şi ameninţă cu proteste.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor, social-democratul Adrian Solomon, a afirmat că declaraţiile recente cu privire la dublarea salariilor unor bugetari sunt probabil de comunicare.

El a precizat că salariile vor fi majorate etapizat în următorii patru ani, conform programului de guvernare prezentat în alegeri, dar nu toţi bugetarii vor beneficia de creşteri.

"Programul de guvernare vorbeşte destul de clar că până în 2020 aceste grile vor fi la maximul prevăzut. Unii au ajuns deja la maximum prevăzut de legea viitoare. Dacă vorbim de cei care au acum 1.000 de lei net, probabil că dublarea va fi realistă, dar pentru cei care au peste 2.000, 3.000 de lei va fi imposibil să o facă", a susținut Solomon.

Adrian Solomon a mai spus că se aşteaptă ca în trei săptămâni negocierea cu sindicatele pe legea salarizării unitare să fie finalizată.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza