Negocieri sindicale, după alegerile parlamentare

Sindicatele şi patronatele se vor întâlni în următoarele două săptămâni pentru a propune o valoare a salariului minim pe economie pentru anul viitor.

Adăugat: 29 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Salariul minim pe economie, discutat de sindicate şi patronate  noiembrie, 

Guvernul va stabili apoi, până la finalul mandatului, noul salariu minim, potrivit prevederilor legale.

Sindicaliştii doresc ca, de la 1 ianuarie, salariul minim să fie de 1450 de lei, aşa cum a arătat liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, după discuţiile de ieri cu reprezentanţii executivului. 

"Partea sindicală, în principal, a ridicat problema creşterii cu 200 de lei, adică de la 1250 de la 1 ianuarie să fie 1450. A rămas ca pe 12 sau 13, deci imediat după alegeri, să mai fie o nouă întâlnire, probabil pe 14, când este şedinţa de guvern, se va da hotărârea de guvern cu salariul minim garantat în plată pentru anul 2017", a declarat Hossu. 

Guvernul le propune sindicatelor o creştere a salariului minim cu cel mult 200 de lei pentru anul viitor, pe baza unui studiu pe care l-a transmis partenerilor sociali.

În privinţa Legii salarizării unitare, ministrul muncii, Dragoş Pâslaru, a spus că, pentru a rezolva toate inechităţile salariale din sistem, este nevoie de alocarea a aproape 20 de miliarde de lei în următorii şapte ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza