Negocieri Sanitas - Guvern. Salariile din Sănătate cresc cu 100 de lei

Salariile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cresc cu 100 de lei, de la 1 ianuarie 2015, a anunțat Leonard Bărăscu preşedintele Federaţiei Sanitas.

Adăugat: 29 Octombrie 2014
Ultima actualizare:29 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas
trimite pe mail

Sindicaliştii din sănătate au încheiat  negocierile purtate la guvern cu premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Peşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunţat  că pentru prima dată angajaţii din domeniu au ajuns la o înţelegere cu executivul şi că majoritatea problemelor reclamate în sistem şi-ar putea găsi o soluţie.

"Lucruri importante pe care noi le-am cerut au fost aduse la zi şi se pare că vor fi rezolvate 90%. Sistemul este asigurat până la sfârşitul anului cu plata salariilor integrale. Avem o creştere de 100 de lei brut pentru fiecare lucrător din sănătate. Avem, în sfârşit, un punct comun cu premierul şi cu doamna ministru Rovana Plumb referitor la contractul de muncă şi la extinderea acestuia, că se împlineste un an. Şi, nu în ultimul rând, deblocarea de posturi, aproximativ 4.000 de posturi, să asiguăm necesarul pentru îngrijirea pacienţilor aşa cum trebuie", a spus Bărăscu.

Acesta a precizat că joi, la ora 10,00, vor începe negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru rediscutarea şi completarea Regulamentului de sporuri şi a revizuirii unor inechităţi salariale apărute în sistem din cauza creşterii salariului minim pe economie.

"Creşterea salariului minim pe economie a dus la nivelarea diverselor categorii salariale. Prin negocierile pe care le vom demara joi, dorim să eliminăm aceste inechităţi salariale", a explicat preşedintele Federaţiei Sanitas.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
29 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza