Negocieri Rusia-Ucraina: S-ar fi găsit puncte de pornire pentru un progres

La negocierile din Belarus s-ar fi găsit puncte de pornire pentru a se face un progres pentru încheierea unui armistiţiu.

Adăugat: 28 Februarie 2022
Ultima actualizare:28 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De la Moscova vin informaţii că la negocierile de astăzi din Belarus s-ar fi găsit puncte de pornire pentru a se face un progres pentru încheierea unui armistiţiu.

Transmite corespondentul nostru Alexandr Beleavschi.

Reporter: Potrivit preşedintelui Comitetului pentru Afaceri Internaţionale al Dumei de Stat, Leonid Sluţki, membru al delegaţiei ruse, cele două părţi au identificat puncte importante în domeniul cărora se pot realiza progrese.

Delegaţia ucraineană, conform TASS, a declarat că au fost stabilite anumite teme unde s-au conturat decizii. În convorbirea telefonică pe care a avut-o, astăzi, cu liderul francez, Emmanuel Macron, preşedintele Vladimir Putin a declarat că reglementarea conflictului este posibilă numai cu condiţia "recunoaşterii necondiţionate a intereselor legitime ale Rusiei".

Putin a menţionat în acest sens recunoaşterea suveranităţii Rusiei asupra Crimeii, demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei şi asigurarea statutului ei neutru.

Liderul rus a declarat că Moscova este deschisă pentru negocieri cu Ucraina şi speră ca acestea să ducă la rezultatele dorite.

El i-a declarat preşedintelui Macron că armata rusă nu ameninţă populaţia şi nu bombardează obiective civile.

Potrivit Palatul Elysée, preşedintele Emmanuel Macron i-a solicitat ca o dată cu începerea negocierilor, armata rusă să încetez atacurile împotriva civililor şi locuinţelor acestora, să protejeze infrastructura civilă şi să asigure securitatea pe autostrăzi, mai ales la sud de Kiev.

Potrivit comunicatului francez, liderul rus s-a angajat să respecte aceste trei solicitări.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza