Negocieri privind salariile angajaţilor din CFR

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că Administraţia CFR le-a promis măriri salariale de 9%, în timp ce solicitările lor ţintesc spre 20 de procente.

Adăugat: 22 Martie 2017
Ultima actualizare:22 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Începând cu ora 16.00 sunt programate la Ministerul Transporturilor negocieri cu liderii de sindicat ai angajaţilor CFR, după ce, astăzi, în mai multe regionale din ţară, au fost declanşate greve spontane.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că Administraţia CFR le-a promis măriri salariale de 9%, în timp ce solicitările lor ţintesc spre 20 de procente.

"Nu ştim ce înseamnă acest procent. Din cauza asta noi am cerut să nominalizeze creşterea de salariu pe fiecare funcţie în parte, pentru a aduce la cunoştinţă membrilor noştri de sindicat şi pentru a lua o hotărâre corespunzătoare. Ţinând cont că noi astăzi am aflat că în proiectul de BVC există o creştere de 9%, până astăzi nu am avut această informaţie, deci, astăzi nu semnăm niciun contract, niciun act adiţional, niciun acord", a spus preşedintele Sindicatului Transportatorilor Feroviari, Rodrigo Maxim.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat asigurări, în această dimineaţă, că în bugetul pe anul acesta destinat Companiei Naţionale de Căi Ferate sunt prevăzute creşteri salariale.

În acest moment, continuă greva la Regionalele Braşov şi Timişoara, informează reporterul RRA, Alexandru Lancuzov.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza