Negocieri premier - sindicate pe tema transferului contribuţiilor sociale

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale, împreună cu premierul Mihai Tudose, vor încerca astăzi să găsească o soluţie privind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Adăugat: 6 Octombrie 2017
Ultima actualizare:6 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose va avea astăzi o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale pe tema transferului contribuţiilor sociale şi de sănătate de la angajator la angajat.

Liderii unor sindicate din sănătate au discutat şi ieri cu primul ministru şi cu miniştrii finanţelor, muncii şi sănătăţii.

Ei au declarat că reprezentanţii Executivului au recunoscut că unii angajaţi din sistemul bugetar vor avea pierderi salariale după aplicarea măsurilor anunţate de Guvern.

Sindicaliştii din sănătate au mai spus că până la finalizarea discuţiilor, acţiunile de protest vor continua.  

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale, împreună cu premierul Mihai Tudose, vor încerca astăzi să găsească o soluţie privind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, idee la care, spunea şeful executivului în urmă cu câteva zile, încă nu s-a renunţat.  

"Găsim o soluţie de compensare sau de implementare a legii salarizării, dacă se poate să nu mai facem acest transfer, să vedem cum compensăm, acolo va fi soluţia aleasă, dar avem un grup de lucru, trebuie să vorbim cu toate confederaţiile sindicale, să fie toată lumea de acord", a spus Mihai Tudose. 

Întâlnirea ar urma să aibă loc începând cu ora 10:00 la Palatul Victoria, după ce, în urmă cu câteva zile, tot aici a avut loc o altă rundă de negocieri care nu s-a încheiat cu nicio soluţie concretă.

Sindicaliştii vor, totodată, în termen de o lună de zile, împreună cu experţii din ministerele implicate, să finalizeze şi un proiect de act normativ care să modifice legea dialogului social.

La discuţiile de astăzi vor participa şi reprezentanţii sindicatelor din sănătate.

De altfel, aceştia au fost şi ieri la sediul Guvernului pentru a discuta modificarea Legii salarizării bugetarilor, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi despre reintroducerea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie anul viitor.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza