Negocieri pentru creşterea salariului minim

Premierul Emil Boc a analizat cu reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor posibilitatea diminuării unor taxe şi impozite aplicate salariilor mai mici de 1.000 de lei.

Adăugat: 6 Decembrie 2011
Ultima actualizare:6 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful executivului a convocat, marţi dimineaţă, Consiliul Naţional Tripartit pentru a se consulta cu partenerii sociali în legătură cu stabilirea salariului minim brut garantat în plată pentru 2012.

Premierul Emil Boc a transmis patronatelor şi sindicatelor că Guvernul analizează varianta creşterii salariului minim de la 670 lei la 700 lei, nivel maxim peste care nu poate trece în lipsa fondurilor bugetare, concomitent cu eliminarea impozitului pe venit pentru salarii între 700 lei şi 1.000 lei

Potrivit calculelor efectuate de Guvern, reducerea fiscalităţii ar avea impact pentru aproximativ 600.000 salarii aflate în grila cuprinsă între 700 lei şi 1.000 lei.

Discuţia pe tema salariului minim a avut loc, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit, din care fac parte reprezentanţi ai Guvernului, ai patronatelor şi ai confederaţiilor sindicale.

Potrivit preşedintelui Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Marian Miluţ, atât primul-ministru, cât şi patronatele sunt de acord cu o consolidare a salariului minim pe economie în jurul valorii de 700 de lei.

De cealaltă parte, sindicatele solicită un salariu minim brut de 1.030 de lei.

Marian Miluţ a precizat că reprezentanţii guvernului vor căuta în perioada următoare soluţii. 

"Noi am vorbit de o consolidare. Nu ne interesează creşterea salariului şi cu cât, ne interesează o consolidare şi probabil că se va face o consolidare în jur de 700 de RON. Diminuarea unor taxe şi impozite pe salarii anul viitor, aceasta de fapt a fost tema de bază, că aici discutăm veniturile care trebuie să fie mai mari pentru oameni şi impozitarea într-un fel excesivă pentru banii aceştia puţini pe care-i iau oamenii. Şi aici trebuie găsite soluţii cu adevărat pentru ca salariul în plată efectiv să fie mai mare", a declarat Miluţ, potrivit redactorului Radio România.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
6 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza